OVDJE JE SVE ŠTO IMAM

vlcsnap-2014-02-08-13h33m38s158

Mali čovjek krpa kraj s krajem. Mali čovjek je opterećen kreditima. Mali čovjek nije siguran niti u svom vlastitom domu.

Razorne posljedice ekonomske krize u našem društvu dramatično se očitavaju u deložacijama ljudi iz njihovih vlastitih domova. Pred te ljude banke postavljaju granice na njihove kućne pragove koje oni zatim mogu gledati jedino s ceste. Deložirane osobe su »mali ljudi« jer se nikako ne mogu obraniti od legalizirane nepravde u službi profita.

U sklopu projekta MALI ČOVJEK ŽELI PREKO CRTE članovi umjetničkog kolektiva MONTAЖ$TROJ 12. studenoga 2013. godine razgovarali su s članovima udruge Živi zid. Aktivisti te udruge odgovaraju na deložacije postavljanjem nove granice – one koja brani pravo svakog čovjeka na vlastiti dom podsjećajući na važnost solidarnosti i uzajamne pomoći u trenucima u kojima naši sugrađani gube sve što imaju. Aktivisti udruge Živi zid opisuju sami sebe kao neobičnu gorsku službu spašavanja – reagiraju brzo, trude se doći u što većem broju i barem privremeno zaustavljaju deložacije ljudi. Zbog toga su i živi primjer da jedino zajedničkim naporima možemo zaustaviti nepravdu.


U kategoriji: zbor malih ljudi
Tagovi: , , , ,